Hoe verzorg ik mijn krullende haar

TLC voor de krullenbol

Wanneer mensen voor het eerst bij mij komen voor het knippen van hun krullen gaat er vaak een wereld voor ze open. Ik vind het echt geweldig om mijn hele reportoire aan tips en trucs te laten zien want met een beetje TLC ( Treatmens, Love and Care) kom je al een heel eind. In deze blog deel ik de tips die ik in de salon super vaak geef en die bijna direct zorgen voor meer krullen en mooiere coupes.

krullen verzorgen krullenkapper

1. Treatmens – Oftewel conditioners en maskers

Krullend haar is sneller droog dan stijl haar. Ook heeft het sneller gespleten punten en zal het bij gebrek aan hydratatie of bouwstoffen sneller breken.

 

 

Als het gaat over conditioner; More is More!

Meer conditioner is beter. Twijfel je of je curls meer conditioner kunnen gebruiken? Het antwoord is altijd ‘Ja!’. Voorkomen is beter dan genezen. Dus ook al maak je alleen maar je haar nat en was je het niet, gebruik dan wel conditioner of een andere vorm van verszorging. Warm water uit de douche zorgt ervoor dat belangrijke en beschermende oliën uit je haar worden weggespoeld. Door een goede conditioner te gebruiken herstel je de vochtbalans in je haar en geef je het haar beschermende oliën die je haar glans geven en het soepel houden.

 

 

Maskerlove.

 

 

Maskers zijn als het ware een mega voedend bad voor je krullen. Vaak bevatten deze maskers extra bestandsdelen en werkzame stoffen zoals keratine of andere proteïnes die je haarschubben repareren. Op deze manier kan je haar langer gezond doorgroeien en voorkom je dat het poreus wordt. Let er altijd op bij producten dat er geen of weinig alcohol in zit. Dit is een van de bestandsdelen die je haar juist uitdroogt.
Overigens zijn maskers geen wondermiddel. Als het echt tijd is voor een knipbeurt en je bent aan het sparen voor lengte geef dan aan dat je echt alleen de gespleten puntjes eraf wilt en je geen metamorfose zoekt. Dit is voor een krullenkapper geen straf, maar wel even een werkje omdat het heel precies komt. Zelf noem ik het wel eens hairfullness want op een bepaald moment zitten zowel de klant als ik heerlijk zen in de salon terwijl ik ieder plukje van de coupe naloop op dode puntjes.

2. Love – Oftewel tutorials en tijd.

Tutorials. 

Waarom moeilijk doen als je de kunst kunt afkijken op Youtube of instagram. Er zijn zo veel manieren en tips voor het stylen van krullen. Iedere krul is anders. Er zijn fijne, grove, dikke, dunne, wavy en pijpenkrullen… en dit is nog maar een kort lijstje van de mogelijkheden. Op Youtube barst het van de tutorials over het stylen van krullen. Als je niet weet waar je moet beginnen zoek dan eens op filmpjes over styling volgens de Curly Girl Methode (CGM). Ik durf te wedden dat je voor duizenden uren aan inspiratie kunt vinden

 

 

Tijd:

 

 

De eerste keer dat je aan de slag gaat met je krullen, zal niet meteen 100% succesvol zijn. Je krullen leren kennen vraagt wat tijd en geduld en soms ook loslaten. Geef niet op als je graag mooie krullen wilt. Door er TLC in te blijven steken wordt het steeds makkelijker en leer je wat werkt voor jouw haar.

kapper krullen kapper bloom

3. Care – Oftewel, de juiste stylingsproducten en bescherming.

Stylingsproducten.

 

 

Ik houd er niet van om mensen producten aan te smeren die niet bij ze passen. Kappersproducten zijn duur en als ik wil dat klanten me blijven vertrouwen verkoop ik alleen spullen waar ik achter sta. Ik weet dat er 1001 producten op de markt zijn die voor weinig geld veel beloven. Sommige van deze producten werken ook echt, maar de meeste zijn toch echt wel … nou ja… wat je verwacht van een goedkoop product.
Het voordeel van bij de kapper zitten is dat je producten kunt uitproberen. Vraag daarom als je bij een (krullen)kapper in de stoel zit of je wat verschillende producten (zelf) ter plekke mag uitproberen. Wat ik meestal doe is dat ik de basis doe in de styling. Dat betekent dat ik het meeste van het drogen doe, en dat de finishing touch door de klant zelf wordt gedaan met het product dat ze willen proberen. Op die manier kunnen ze meteen voelen of het ook past bij wat ze normaal zouden doen met hun haar.

Bescherming. 

Last but not least! Dit is voor ieder haartype belangrijk maar speciaal voor krullend haar. Juist omdat het zo snel aan veerkracht, hydratatie en soepelheid verliest is bescherming door bijvoorbeeld een balsem of leave-in spray heel belangrijk. Zeker als je met de Fohn aan de slag gaat is bescherming echt een must. Een fohn of stijltang kan opwarmen tot 230 graden. Zonder bescherming kan je je haar ‘frituren’ en daar kan zelfs het duurste en beste haarmasker niet tegenop repareren.

Is jouw haar aan een knipbeurt en wat extra TLC? Maak dan snel een afspraak in de salon! 

Wie weet tot snel!
Roosje

Krullen kapper amersfoort bloom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *