Krullen knippen – speciale technieken & maatwerk

krullen quote curlygirlmethod
krullenkapper resultaat amersfoort

Tot mijn grote verdriet heb ik ze zelf niet in mijn haar. Maar krullen knippen is mijn grote passie. Er is geen enkele krullencoupe hetzelfde en dat maakt dat het iedere keer echt een kapsel op maat. Voor sommige van mijn krullenklanten is het de eerste keer dat ze bij een krullenkapper komen. Meestal zijn ze via een vriendin of door internet bij mij terecht gekomen en ik vind het dan ook een eer dat ze mij hun krullen toevertrouwen. Vaak hebben ze al een kapperstrauma of twee moeten overwinnen en vaak hoor ik de meest gruwelijke dingen aan.

“Ze knipten mijn haar nat… en toen droogde het 10 cm korter op”

“Ze dacht dat ze gewoon een pony konden knippen”

“ik zei dat ik niet te veel volume bovenop wilde”

 

krullenkapper
krullen knippen techniek

Speciale technieken

Krullen knippen vraagt echt iets anders van een kapper. Ik kan het weten…. Inmiddels zijn er zo veel fijne technieken ontwikkeld en je kunt je als kapper blijven specialiseren. Mijn halve familie heeft een dikke bos krullen en allemaal hadden ze altijd al een eigen speciale kapper waar ze naar toe gingen die precies wist wat ze wel en niet konden doen met het haar. Inmiddels kan ik heel trots zeggen dat bijna iedereen bij mij in de stoel plaatsneemt voor een krullenknipbeurt! (dankjewel lieve tantes, nichtjes en oma’s!)

Een kapper die luistert.

Wanneer iemand met krullen bij mij in de stoel plaatsneemt vraag ik altijd eerst wat de wens voor het kapsel is en hun wat hun eigen routine is. Daaropvolgend kijken we samen wat er mogelijk is en maak ik een plan. Meestal knip ik de krullen droog met een vlijmscherpe schaar zodat ik precies kan zien waar de krul het sterkst inkrult. Maar het kan ook gebeuren dat ik de basis in nat haar met conditioner knip om het na het föhnen te finetunen met een minischaartje en de split-ends methode toepas. Zoals ik al schreef: iedere krullenbol is anders en heeft iets anders nodig.

Iedereen die krullen heeft, heeft namelijk zijn of haar eigen maniertjes ontwikkeld waar ze gebruik van maken en die het beste werken voor hun eigen krullen. Ik sta er niet meer gek van te kijken als mensen hun haar voor of na het föhnen insmeren met vaseline of wanneer ze eens per maand uiercreme in hun haar smeren… Ja, echt! ‘Whatever works best for you’.

Curly Girl Methode

Veel van mijn klanten gebruiken elementen van de de ‘Curly Girl Methode’ (CGM). Deze methode is een wereldwijd begrip en inmiddels zijn er zelfs heel veel bedrijven die heel slim hun geld verdienen met de verkoop van CGM-aproved producten die het beste uit je krul halen.

Producten zijn de sleutel.

Ik gebruik zelf in mijn salon producten voor krullenstyling van L’oreal. Deze lijn voelt heel natuurlijk en maakt de krullen niet hard. Wat veel mensen belangrijk vinden in de styling van hun krullen is dat het pluisvrij is, dat het volume heeft en dat het soepel valt. Vaak is een product al voldoende voor een mooi resultaat. Daarbij is het fijn om je krullen in controle te hebben en daar zijn een heleboel kleine trucjes voor die ik laat zien als ik na het knippen over ga op de styling. 

Diffuser a.k.a. de heilige graal voor krullen.

Wat echt een onmisbare tool is voor het maken van mooie krullen is een diffuser. Dit is een speciaal mondstuk voor je föhn die de warme luchtstroom verdeeld en verzacht. Een diffuser voorkomt daarmee pluis en versterkt de definitie van je krul. Deze universele diffuser koppen voor op de föhn zijn al te koop vanaf 15,- en in combinatie met het juiste stylingsproduct voor jouw krullen kun je echt het maximale uit je krul halen. Ik gebruik in de zaak bijvoorbeeld vaak het Siren waves serum of de Tender & Bouncy balsem van L’oreal (deze zijn natuurlijk ook te koop in mijn salon!).

krullen kapper amersfoort krullenkapper krullenspecialist

Maak een afspraak.

Wil je weten of mijn klanten tevreden zijn oven hun krullen? Op de Instagram van BLOOM kun je  regelmatig de resultaten zien (en happy faces) van mijn klanten na het krullen knippen. Maak een  afspraak voor krullenknippen in de salon  en wie weet zie ik je bij Bloom!

Groetjes,
Roosje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *